Party

Rulouri cu gem de smochine verzi

Rulouri moi, cu o umplutura aromata.

In bolul mixerului, combinam faina tip 550 cu faina de gris, sarea, zaharul si drojdia. Adaugam laptele caldut, untul topit si oul. Framantam, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam aluatul la dospit timp de 1-1.30 ore sau pana isi dubleaza volumul.. Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam 4 linguri de gem de smochine cu pasta de susan, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si apa d

Rulouri cu gem de smochine verzi


Portii

8

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina alba

  • 40 gr faina de gris

  • 40 gr unt

  • 1 buc ou

  • 1 lingura zahar

  • 1 lingurita sare

  • 120 ml lapte

  • 5 gr drojdie uscata

  • 4.5 linguri gem de smochine verzi

  • 0.5 lingura pasta de susan

  • 1 lingurita suc de lamaie

  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

  • 0.5 lingurita apa de flori de portocal

  • 0.5 lingura fulgi de migdale

Mod de preparare

  • In bolul mixerului, combinam faina tip 550 cu faina de gris, sarea, zaharul si drojdia. Adaugam laptele caldut, untul topit si oul. Framantam, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam aluatul la dospit timp de 1-1.30 ore sau pana isi dubleaza volumul.
  • Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam 4 linguri de gem de smochine cu pasta de susan, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si apa de flori de portocal.
  • Intindem aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 35×45 cm. Ungem suprafata cu pasta de smochine. Rulam aluatul sub forma unui cilindru si il taiem in 8 bucati.
  • Asezam rulourile in forma de copt si lasam la dospit pentru inca o ora, pana cand si-au dublat volumul.
  • Incalzim cuptorul la 190°C. Coacem rulourile timp de 20-25 de minute, pana sunt frumos rumenite.
  • Scoatem tava din cuptor, ungem rulourile cu restul de gem de smochine si presaram fulgii de migdale.

Share