Aperitive / Garnituri

Rulada tricolora a la Sidy

Cele trei aluaturi se prepara separat, dar in acelasi timp. In trei vase diferite se separa ouale, galbenusurile se vor pune in vasul mixerului. De data asta am usurat un pic modul de preparare si cele 6 albusuri au fost batute deodata cu putina sare si un strop de otet.In fiecare bol se adauga, uleiul, faina, smantana si ingredientul ce va colora blatul. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga albusul batut in cantitati egale, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele. Tava de aragaz se tapeteaza cu foaie de copt. Cele trei aluaturi se pun in pos-uri diferite, dar mai simplu le-am pus in pungi, carora le-am taiat coltul. Apoi se incepe montarea ruladei, in functie de gustul dvs artistic 😉 alternand culorile 😉 Apoi se pune la copt in cuptorul preincins la 180 grade, cca 25-30 de minute. Dupa ce rulada a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor si se rastoarna peste un servet de bucatarie umed si se incepe rularea impreuna cu prosopul lasandu-se la rece. Intre timp branza de vaci, se amesteca cu, cascavalul ras, smantana, ceapa chives si mararul tocat marunt, pana ce se inglobeaza toate ingredientele. Dupa ce rulada s-a racit, se desface usor, apoi se umple cu crema de branza, se ruleaza din nou, se pune in folie alimentara si se lasa la rece cca. 4 ore inainte de servire sau cel mai bine pana a doua zi 😉 Spor si pofta buna!

De mult timp ma bantuie acest aperitiv deosebit. Dar am avut o mica :D, reticenta, fata de rulade:D Ei, uite ca acum mi-am invins teama si sigur voi reveni cu fel de fel de rulade. Sa revenim, Sidonia Toncea, mi-a trimis o provocare: Weekend cu spor;) in parada blogurilor culinare;) Sunt cam la inceput in blogareala, dar am zis hai sa incerc si asta. Zis si facut, Zmeii din dotare aveau cate ceva

Rulada tricolora a la Sidy

Ingrediente

  • Pentru aluatul portocaliu: oua 2 bucati, ulei de floarea soarelui 2 linguri, smantana 1 lingura, faina alba de grau 2 linguri, praf de copt cu sofran de la Dr. Oetker 1/3 lingurita, crema de gulyas dulce 2 linguri, sare iodata 2 g. Pentru aluatul galben: oua 2 bucati, ulei de floarea soarelui 2 linguri, smantana 1 lingura, faina alba de grau 2 linguri, praf de copt cu sofran de la Dr. Oetker 1/3 lingurita, casacaval Dalia ras 2-3 linguri, sare iodata 2 g. Pentru aluatul verde: oua 2 bucati, ulei de floarea soarelui 2 linguri, smantana 1 lingura, faina alba de grau 2 linguri, praf de copt cu sofran de la Dr. Oetker 1/3 lingurita, piure de spanac 2-3 linguri, sare iodata 2 g. Pentru umplutura: branza de vaci Pilos 300 g, Smantana Pilos 3 linguri, Cascaval Dalia ras 2-3 linguri, Sare iodata, Ceapa chives 2-3 linguri, Marar proaspat 2-3 fire.

Mod de preparare

  • De mult timp ma bantuie acest aperitiv deosebit. Dar am avut o mica :D, reticenta, fata de rulade:D Ei, uite ca acum mi-am invins teama si sigur voi reveni cu fel de fel de rulade. Sa revenim, Sidonia Toncea, mi-a trimis o provocare: Weekend cu spor;) in parada blogurilor culinare;) Sunt cam la inceput in blogareala, dar am zis hai sa incerc si asta. Zis si facut, Zmeii din dotare aveau cate ceva de facut, asa ca m-am distrat cu bunaciunea asta 😉 http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html

Share