Aperitive / Garnituri

Ruladă de spanac cu brânză

Despre spanac știți, cu siguranță, că are un conținut mare de fier. Conținut care este de fapt unul moderat. 🙂 Este totuși bogat în substanțe nutritive, o ceașcă cu spanac oferind aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A care ajută la menținerea sănătății pielii și a umidității acesteia, luptând împotriva Psoriazisului, acneei și a ridurilor. Mai mult decât atât, spanacul oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina C, acid folic, fibre, calciu și vitamina K responsabilă de producerea de proteine ce previn formarea calciului în țesuturi și care ajută la coagularea sângelui. O cană cu spanac pe zi luptă, de asemenea, împotriva declanșării aterosclerozei, bolilor cardiovasculare și accidentelor vasculare cerebrale.
Sper că v-am fost de folos cu aceste informații. Iar acum să trecem la rețetă:

Într-un castron am mixat la viteză mare albușurile celor 3 ouă cu un praf de sare. În alt castron am mixat spanacul împreună cu gălbenușurile și făina. Când s-au omogenizat am adăugat smântâna și condimentele. Cu o spatulă din silicon am încorporat spuma din albușuri în compoziția cu spanac. Ingredientele de crescut le-am adăugat la

Ruladă de spanac cu brânză


Portii

1

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:

  • 450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă )

  • 3 ouă

  • 250 g făină cernută

  • 4 linguri cu smântână

  • o linguriță cu bicarbonat și una cu praf de copt

  • sare și piper după gust

  • Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 g unt moale

  • 300 g brânză de vaci ( nu uscată )

  • câteva măsline verzi fără sâmburi

  • jumătate dintr-un ardei gras roșu

  • două linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă )

  • sare după gust

Mod de preparare

  • Într-un castron am mixat la viteză mare albușurile celor 3 ouă cu un praf de sare. În alt castron am mixat spanacul împreună cu gălbenușurile și făina. Când s-au omogenizat am adăugat smântâna și condimentele. Cu o spatulă din silicon am încorporat spuma din albușuri în compoziția cu spanac. Ingredientele de crescut le-am adăugat la urmă.
    Într-o tavă de 30/40, tapetată cu hârtie de copt am turnat compoziția obținută. Am copt-o timp de 15 minute la 180 de grade în cuptorul încins.

    Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.

    Am mixat brânza împreună cu sarea până a devenit omogenă. Am adăugat untul moale ( la temperatura camerei ), smântâna și am continuat să mixez până când am obținut o cremă fină din brânză. La final am completat gustul cu ardeiul și măslinele tăiate cubulețe.

    Între timp, blatul s-a răcit și a luat forma ideală pentru a-l umple. Odată pregătită rulada, am înfășurat-o în folie din plastic ți am ținut-o vreo oră în frigider.

Share