Diverse

Rulada de pui

O rulada de pui colorata si foarte gustoasa!

Se taie pieptul, spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare, care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si se condimenteaza.. Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt, intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si se con

Rulada de pui


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui dezosat

  • 3 buc foi de placinta

  • 75 gr orez cu bob rotund

  • 200 gr frunze de spanac

  • 1 buc ceapa rosie

  • 3 buc ardei rosu

  • 1 buc morcov

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 5 gr sare

  • 30 ml ulei de masline

  • 100 ml vin alb sec

  • 1 buc albus de ou

  • 20 gr seminte de susan

Mod de preparare

  • Se taie pieptul, spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare, care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si se condimenteaza.
  • Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt, intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Morcovul si radacina de patrunjel se curata si se dau prin razatoarea mica, ardeii se taie fasii si apoi se maruntesc. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline, pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
  • Se asaza bucata de piept deasupra foilor de placinta, apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al doilea strat de spanac calit si la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor, cu tot cu foile de placinta. Intr-o tavita de chec (mai inalta) se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec, apoi se asaza cu grija rulada. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor circa 30 de minute. Se scoate tavita si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge pe deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan. Se mai da 5 minute la cuptor, pana se rumeneste.

Share