Party

Rulada de pui cu ciuperci si ficatei

Pregatita pentru sarbatoare!

Se subtiaza pieptul in felii, fiecare felie se intinde un pic cu un ciocan de snitele. Se sareaza si se pipereaza fiecare bucata dupa gust. Se taie costita in cubulete si apoi se caleste, impreuna cu ficateii taiati marunt, in 20 ml de ulei de masline. Se adauga si usturoiul feliat subtire si ciupercile feliate, ardeiul taiat in fasii subtiri. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se lasa sa

Rulada de pui cu ciuperci si ficatei


Portii

3

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 300 gr piept de pui dezosat

  • 100 gr ficat de pui

  • 100 gr costita afumata

  • 6 buc ciuperci Champignon

  • 2 buc ardei gras rosu

  • 3 catei usturoi

  • dupa gust sare

  • praf de piper

  • 1 lingura amestec de legume uscate

  • 50 ml vin alb

  • 6 buc boabe de piper negru

  • 30 ml ulei de masline

  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

  • 1 buc ou

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Se subtiaza pieptul in felii, fiecare felie se intinde un pic cu un ciocan de snitele. Se sareaza si se pipereaza fiecare bucata dupa gust. Se taie costita in cubulete si apoi se caleste, impreuna cu ficateii taiati marunt, in 20 ml de ulei de masline. Se adauga si usturoiul feliat subtire si ciupercile feliate, ardeiul taiat in fasii subtiri. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se lasa sa se inabuse bine, acoperind cu un capac cateva minute. Se trage tigaia de pe foc si se presara patrunjelul tocat fin, se lasa sa se racoreasca un pic, apoi adaugam si oul batut.
  • Se pune cate o lingura din umplutura de ficatei pe fiecare bucata de piept intins, apoi rulam usor si lejer si prindem la capat cu o scobitoare din bambus. Se asaza fiecare rulou in tavita, se stropeste uleiul de masline ramas, se presara deasupra amestecul de legume uscate, se adauga si vinul, se completeaza cu un pahar mic de apa (100 ml), se presara boabele de piper negru si se da la cuptor circa 30 de minute, udand din cand in cand rulourile cu sosul din tava. Sunt gata cand sunt rumenite usor. Se indeparteaza scobitorile imediat, cand sunt scoase din tava, si se servesc calde.

Share