Retete de prajituri

Rulada de biscuiti cu nuca

Buna dimiii bucatarasi dragi si o saptamana superba sa aveti:*…incep saptamana prin a va indulci cu o rulada tare buunaaa 😀 poftiti la masa!

Blat:

Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul, adaugam treptat laptele caldut si esenta de rom si amestecam bine. Impartim compozitia obtinuta in 2 si ne apucam de crema.

Crema:

Untul il frecam cu zaharul, adaugam nuca macinata si romul si amestecam bine.

Pe o folie alimentara intindem prima parte din compozitia

Rulada de biscuiti cu nuca


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Blat:

  • 450-500 gr biscuiti simpli.

  • 3 linguri cacao.

  • 2-3 lingurite zahar pudra+1 pliculet zahar vanilat.

  • 250 ml lapte caldut.

  • jum de sticluta de esenta de rom.

  • Crema:

  • 250 gr unt la temperatura camerei.

  • 7 linguri de zahar pudra.

  • 200 gr nuca macinata.

  • 2 lingurite esenta rom.

Mod de preparare

  • Blat:

    Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul, adaugam treptat laptele caldut si esenta de rom si amestecam bine. Impartim compozitia obtinuta in 2 si ne apucam de crema.

    Crema:

    Untul il frecam cu zaharul, adaugam nuca macinata si romul si amestecam bine.

    Pe o folie alimentara intindem prima parte din compozitia de biscuiti, punem deasupra inca o folie alimentara si nivelam usor cu un sucitor. Dam la o parte folia de deasupra si punem peste blatul de biscuiti jumatate din crema, si intindem bine.

    Rulam cu grija si invelim bine in folie, legam la capete si dam la frigider pentru cateva ore.

    La fel procedam si pt a2a parte din compozitia de biscuiti, respectiv cea de crema. Vom obtine 2 rulade.

    Pofta buna!!!

Share