Deserturi

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Un desert delicios!

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul ,pana se capata o consistenta ca de bezeau. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus. Se adauga si faina turnata in ploaie. In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul pentru blat si se coace cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava blatul copt si se desprinde de hartie cu lama u

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala


Portii

8

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 5 buc ou

  • 60 gr zahar

  • 55 gr faina

  • 20 ml ulei

  • varf de cutit sare

  • 250 gr branza Mascarpone

  • 100 gr frisca batuta

  • 7 linguri dulceata din coji de portocala

  • 2 buc mandarina

  • 10 gr zahar vanilat

Mod de preparare

  • Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul ,pana se capata o consistenta ca de bezeau. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus. Se adauga si faina turnata in ploaie. In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul pentru blat si se coace cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava blatul copt si se desprinde de hartie cu lama unui cutit apoi se intoarce, tot pe hartie, cu josul in sus si se lasa sa se raceasca bine.
  • Se mixeaza mascarpone cu frisca si zaharul vanilat si la sfarsit, cand compozitia devine cremoasa, se adauga si dulceata din coji de portocal adaugata cate o lingura apoi urmatoare dupa incorporarea in compozitie celei dinainte. Se unge dosul blatului de rulada cu crema apoi se ruleaza strans, ajutandu-ne de hartia de copt; se da la rece 30 de minute apoi se decoreaza cu frisca, feliutele de mandarina si bucatele de coaja de portocala din dulceata. Pofta buna!

Share