Deserturi

Rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata

Rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata.

Pentru foaie: Se separa 5 oua, se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar. Apoi, se toarna galbenusurile peste spuma de albusuri, incorporandu-le treptat. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, 5 linguri de faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se transfera intr-o tava intinsa pe hartie de copt si se coace la

Rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata


Portii

12

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 5 buc ou

  • varf de cutit sare

  • 7 linguri zahar

  • 150 ml ulei

  • 5 linguri faina

  • 10 gr praf de copt

  • dupa gust coaja de lamaie rasa

  • 400 ml lapte

  • 3 buc galbenus de ou

  • 2 linguri amidon alimentar

  • 100 gr unt

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • dupa gust cirese

  • 100 gr ciocolata cu lapte

  • 50 gr ciocolata amaruie

  • dupa gust flori de zahar

  • dupa gust flori din napolitana decor

  • dupa gust zahar pudra

Mod de preparare

  • Pentru foaie: Se separa 5 oua, se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar. Apoi, se toarna galbenusurile peste spuma de albusuri, incorporandu-le treptat. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, 5 linguri de faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se transfera intr-o tava intinsa pe hartie de copt si se coace la foc potrivit, pana se face doar usor aurie, dar sa ramana pufoasa. Se rastoarna pe un prosop de bucatarie pe care am presarat zahar, se pudreaza si foaia de pandispan cu putin zahar si se ruleaza fierbinte. Se lasa la racit.
  • Pentru crema de vanilie: Se amesteca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, amidonul, un praf de sare si laptele rece, batand cu un tel, pentru a le aera si omogeniza. Se fierbe amestecul pe foc mic, pana se ingroasa, apoi se da deoparte, se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca bine. Se lasa la racit.
  • Pentru montare si decor: Se intinde crema pe foaia de pandispan, se adauga ciresele spalate si curatate de samburi si se ruleaza. Se topesc la un loc ciocolata cu lapte si cea amaruie la bain-marie, apoi se toarna peste rulada si se niveleaza frumos. Se decoreaza cu cirese, floricele de zahar si de napolitana. Se da la frigider pana la servire.

Share