Retete de prajituri

Rulada cu cirese

Imi place sa fac rulade si de aceea combin tot felul de chestii si incerc sa le fac sa arate cat mai apetisant .
Aveam intr-un castron niste cirese amare ramase si care incepeau sa se strice, asa ca m-am gandit la rulada umpluta cu multe multe cirese.

Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20×30 si incalzim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul.

Adaugam faina, cacao, praful de copt si omogenizam, iar la final punem uleiul. Dupa ce adaugam uleiul nu mai trebuie amestecat mult .

Rulada cu cirese


Portii

12

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • Aluat:

  • -5 oua

  • -5 linguri zahar

  • -5 linguri faina

  • -1 lingura cacao

  • -50 ml ulei

  • -1/2 lingurita praf de copt

  • Umplutura:

  • -250 g mascarpone(o cutie)

  • -250 ml frisca

  • -aproximativ 300 g cirese fara sambure

Mod de preparare

  • Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20×30 si incalzim cuptorul la 180 grade.

    Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul.

    Adaugam faina, cacao, praful de copt si omogenizam, iar la final punem uleiul. Dupa ce adaugam uleiul nu mai trebuie amestecat mult .

    Turnam in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 15-20 minute .

    Pana se coace rulada noastra pregatim un prosop de bucatarie curat. Cand este gata ,pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea, scoatem din cuptor, rasturnam pe prosop si rulam. Atentie ca sa o putem rula fara sa se rupa trebuie sa fie calda.

    Lasam la racit.

    Cand este rece rulada facem umplutura :

    Intr-un bol punem frisca si mascarponele si batem pana cand se intareste . Daca doriti aici puteti adauga zahar , dar asta este in functie de gustul d-voastra.

    Desfacem din prosop rulada si o umplem cu ¾ din crema. Nivelam bine umplutura si punem in mijloc cate cirese doriti. Rulati si asezati pe platou. Eu am pus atat de multe cirese si crema incat la rulada mea  doar s-a atins aluatul.  Cu restul de crema decorati dupa cum doriti.

    Punem la rece si servim cu placere.

     

     

Share