Retete de prajituri

Rulada cu caramel mentolat si nuca

O rulada plina de crema gustoasa si bucati crocante de nuca usor prajita. Imi place caramelul si am zis sa incerc sa ii dau aroma, am incercat menta proaspata culeasa din gradina. Am pus doar cateva firicele dar aroma ei s-a simtit bine, atat cat trebuie . 

Blat :

O tava mare, de 30×35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata .

Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate .

Faina o amestecam cu praful de copt si cacao .

Adaugam la oua lingurile de apa, o parte din faina si jumate din ulei. Omogenizam, apoi adaugam

Rulada cu caramel mentolat si nuca


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Blat:

  • -5 oua

  • -4 linguri apa

  • -50 ml ulei

  • -9 linguri faina

  • -2 linguri cacao

  • -praf de sare

  • -1/2 lingurita praf de copt

  • Crema:

  • -200 gr zahar

  • -300 ml frisca

  • -menta tocata (o lingura)

  • -150 gr nuci taiate grosier si prajite

Mod de preparare

  • Blat :

    O tava mare, de 30×35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata .

    Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate .

    Faina o amestecam cu praful de copt si cacao .

    Adaugam la oua lingurile de apa, o parte din faina si jumate din ulei. Omogenizam, apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine.

    Turnam compozitia in tava avand grija sa nivelam bine.

    Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.

    Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si cat e cald il rasturnam pe un prosop umezit usor. Rulam cu atentie sa nu se rupa si lasam sa se raceasca in prosop.

    Crema:

    Zaharul il punem pe foc mic intr-o craticioara si il caramelizam , dar atentie mare sa nu il ardeti pentru ca va fi amar. Cand devine maroniu adaugam 200 ml frisca . Acum trebuie mare grija sa nu va ardeti. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba pana cand se face ca si o smantana grasa, smantana de casa. Adaugam menta si lasam sa se raceasca la temperature camerei.

    Frisca ramasa o batem tare, iar cand caramelul este rece (dar nu intarit de tot) il adaugam in frisca. Omogenizam bine si vom avea o crema maronie, pufoasa.

    Adaugam in crema si 100 g nuci.

    Desfacem blatul din prosop si il umplem uniform cu ¾ din crema. Rulam usor atat cat ne permite umplutura. Eu am avut multa umplutura, dupa cum vedeti, asa ca am reusit doar sa unesc partile laterale ale blatului.

    Deasupra am pus crema ramasa si am presarat bucati de nuci.

    Dam la frigider si cand este rece se poate servi J

    Pofta mare!

     

     

Share