Deserturi

Rulada cu blat din faina de orez glutinos si lapte de cocos

Rulada cu blat din faina de orez glutinos, lapte de cocos si crema de nuci pecan.

Intr-o tigaie, rumenim nucile. Luam 80 gr de nuca, le maruntim, le punem intr-o craticioara impreuna cu smantana dulce, 30 gr de zahar, o lingurita de esenta de vanilie si incalzim la foc mic, pana cand zaharul este dizolvat. Luam de pe foc si lasam la infuzat la rece.. Pregatim blatul. Maruntim alte 80 gr de nuca, le punem intr-un bol, impreuna cu laptele de cocos, faina de orez glutinos, praful

Rulada cu blat din faina de orez glutinos si lapte de cocos


Portii

6

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 180 gr faina de orez glutinos

  • 380 ml lapte de cocos

  • 50 gr unt

  • 1.25 lingurite praf de copt

  • 1 buc ou

  • 150 gr zahar alb

  • 0.5 lingurita condiment 5 spices

  • 2 lingurite esenta de vanilie

  • 2 lingurite lichior Kahlua

  • praf de sare

  • 250 gr nuci pecan

  • 300 ml smantana dulce

  • 30 gr coacaze rosii

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie, rumenim nucile. Luam 80 gr de nuca, le maruntim, le punem intr-o craticioara impreuna cu smantana dulce, 30 gr de zahar, o lingurita de esenta de vanilie si incalzim la foc mic, pana cand zaharul este dizolvat. Luam de pe foc si lasam la infuzat la rece.
  • Pregatim blatul. Maruntim alte 80 gr de nuca, le punem intr-un bol, impreuna cu laptele de cocos, faina de orez glutinos, praful de copt, restul de zahar, praful de sare, condimentul 5 spices, restul de esenta de vanilie, lichiorul Kahlua, oul si untul topit. Amestecam cu o spatula, pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Incalzim cuptorul la 190°C. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20×30 cm. Turnam compozitia in tava si o coacem timp de 30 de minute sau pana cand trece "testul scobitorii".
  • Scoatem rulada din cuptor, o transferam pe un prosop umed si o rulam. Dupa 10 minute, o derulam, o intindem si punem jumatate din amestecul de smantana dulce si nuci pecan de la pasul 1, in strat uniform si o rulam din nou.
  • Ungem rulada pe exterior cu restul de crema de la pasul 1, presaram restul de nuci maruntite si decoram cu coacaze.

Share