Aperitive / Garnituri

Roşii umplute cu ciuperci

1. Se spală roşiile, se taie un căpăcel deasupra şi se scoate miezul cu o linguriţă, apoi se aşază pe un platou.. 2. Ciupercile şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie feliuţe, după care se pun la călit în uleiul încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 de minute. Se adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt şi se condimentează după gust. Co

Roşii umplute cu ciuperci


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 8 roşii mari şi tari

  • 1 ardei gras verde

  • 1 ardei gras galben

  • 250 g ciuperci

  • 2 cepe

  • 2 linguri ulei

  • sare şi piper

  • 1 legatura pătrunjel

Mod de preparare

  • 1. Se spală roşiile, se taie un căpăcel deasupra şi se scoate miezul cu o linguriţă, apoi se aşază pe un platou.
  • 2. Ciupercile şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie feliuţe, după care se pun la călit în uleiul încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 de minute. Se adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt şi se condimentează după gust. Compoziţia se pune apoi într-un castron şi se amestecă cu ardeiul gras spălat şi tăiat cubuleţe.
  • 3. Roşiile se umplu cu compoziţia din ciuperci şi se acoperă cu căpăcelul. Se ornează cu frunze de pătrunjel sau cu alt tip de verdeaţă, după preferinţe.

Share