Vegetariana

Rondele de vinete umplute cu legume si Tofu

Un deliciu care merita incercat!

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati, groase de 3-4 cm, care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si baza groasa de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si apoi se dau la cuptor sa se coaca, circa 20 de minute.. Intre timp, calim ceapa taiata marunt, impreuna cu miezul maruntit, scobit din vanata. Li

Rondele de vinete umplute cu legume si Tofu


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 buc vanata

  • 250 gr mazare boabe

  • 150 gr tofu cu masline

  • 1 buc ceapa

  • 100 gr linte rosie

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 1 lingurita mix de condimente

  • dupa gust sare

  • 50 ml ulei de masline

  • 1 buc ardei kapia copt

  • 4 buc ou de prepelita

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati, groase de 3-4 cm, care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si baza groasa de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si apoi se dau la cuptor sa se coaca, circa 20 de minute.
  • Intre timp, calim ceapa taiata marunt, impreuna cu miezul maruntit, scobit din vanata. Lintea se spala si se fierbe 10 minute, apoi se scurge bine si se adauga in amestecul care este la calit (oprim o lingura pentru decor), se adauga si mazarea si circa 100 ml de apa. Se condimenteaza si se sareaza dupa gust, adaugam si legumele deshidratate, apoi acoperim cu un capac, pana scade bine.
  • Cu acest amestec umplem rondelele coapte de vinete, asezam feliute de tofu cu masline pe margine, in mijloc spargem cate un ou de prepelita si pentru culoare si savoare, taiem cubulete mici din fasii de ardei kapia copt, presaram din lintea oprita pe margini si dam din nou la cuptor, pana se incheaga oul de prepelita.

Share