Mancaruri de legume

Risotto de ciuperci

Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.

Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.

Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a incins punem pasta de ceapa si o lasam la calit cca 5 minute, amestecand

Risotto de ciuperci


Portii

3

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 270 gr orez Arborio

  • 150 gr ciuperci albe proaspete

  • 150 gr ciuperci brune proaspete

  • 20 gr ciuperci Shitake uscate

  • 80 ml vin alb sec

  • 600 ml supa de pui

  • 1 ceapa medie

  • 1 catel de usturoi

  • 2 linguri de margarina

  • 3 linguri parmezan ras

  • ½ de lingurita cimbru uscat

  • patrunjel proaspat dupa gust

  • 5 linguri ulei de masline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.

    Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.

    Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a incins punem pasta de ceapa si o lasam la calit cca 5 minute, amestecand frecvent.

    Separat, punem pe foc supa si apa in care au stat la inmuiat ciupercile Shiake pentru a le mentine calde.

    Adaugam orezul si amestecam, apoi vinul, cimbrul uscat, sare si piper. Lasam sa se evapore alcoolul din vin si adaugam ciupercile taiate (cele albe in 4 iar cele brune in felii) si doua polonice din cantitatea de supa. Lasam la foc moderat amestecand frecvent sa nu se prinda si adaugand cate putin din supa fierbinte de fiecare data cand vedem ca lichidul a scazut.

    De fiecare data cand am facut risotto, a stat pe foc 18 minute, dar depinde de calitatea orezului. Gustam sa vedem daca este fiert (trebuie sa se simta fiecare bob, sa nu fie prea moale) si daca este necesar se mai lasa la fiert 2-3 minute.

    Stingem focul si adaugam margarina, parmezanul, patrunjelul tocat si amestecam apoi este gata de servit. 

     

     

Share