Bucataria italiana

Rigatoni siciliene cu vinete

Paste usoare de vara.

Taiati vinetele bastonase, puneti-le intr o strecuratoare, adaugati sare si lasati la scurs 30 de minute.. Incalziti uleiul la foc mediu; dati vinetele prin faina usor, sa nu se incarce prea mult, prajiti pana ce s-au rumenit usor, apoi scoteti-le la scurs pe un prosop de hartie.. Intr-o tigaie, sotati usor ceapa tocata juliene si usturoiul. Adaugati in cratita rosiile taiate cubulete; lasati-le

Rigatoni siciliene cu vinete


Portii

4

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 350 gr paste rigatoni

  • 250 gr vinete

  • 40 ml ulei de masline

  • 1 buc ceapa galbena

  • 1 kg rosii

  • 1 legatura busuioc proaspat

  • 40 gr faina

  • 50 gr parmezan

  • 1 praf de sare

  • 1 praf de piper

  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

  • Taiati vinetele bastonase, puneti-le intr o strecuratoare, adaugati sare si lasati la scurs 30 de minute.
  • Incalziti uleiul la foc mediu; dati vinetele prin faina usor, sa nu se incarce prea mult, prajiti pana ce s-au rumenit usor, apoi scoteti-le la scurs pe un prosop de hartie.
  • Intr-o tigaie, sotati usor ceapa tocata juliene si usturoiul. Adaugati in cratita rosiile taiate cubulete; lasati-le sa fiarba usor timp de 10 minute. Ulterior, cu un blender vertical, pasati totul direct in cratita pana cand obtineti un piure.
  • Adaugati vinetele peste sosul de rosii.
  • Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, preferabil al dente in apa sarata.
  • Adaugati pastele peste sosul de rosii cu vinete si frunzele de busuioc. Presarati parmezan ras. Pofta buna!

Share