Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor sunt grozav de buni

Reteta de preparare a papanasilor Se scurge branza daca e cazul (depinde de branza) se amesteca cu ouale, faina ,grisul si vaniliile si se amesteca bine ,(trebuie sa iasa o pasta crema mai moale,sa se poata modela usor)

Se pune apa la fiert intr-o cratita de 3-4 litri ,cu putina sare  ,iar cand  fierbe se da focul la mic .Se formeaza in mana mingiute mici care se pun in apa si

Reteta de preparare a papanasilor


Portii

30

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor

  • 500 branza vaci

  • 3 oua

  • 16 lingurite de gris

  • 5-6 lingurite de faina alba

  • 2 vanilii

  • pesmet (1 cana)

  • zahar brun 5-6 linguri

  • putin ulei

  • putina sare

Mod de preparare

  • Reteta de preparare a papanasilor Se scurge branza daca e cazul (depinde de branza) se amesteca cu ouale, faina ,grisul si vaniliile si se amesteca bine ,(trebuie sa iasa o pasta crema mai moale,sa se poata modela usor)

    Se pune apa la fiert intr-o cratita de 3-4 litri ,cu putina sare  ,iar cand  fierbe se da focul la mic .Se formeaza in mana mingiute mici care se pun in apa si se lasa sa fiarba 5 minute.

    Apoi se scot cu ajutorul unei palete si se trec prin pesmetul prajit in putin ulei si apoi amestecat cu zaharul brun

    Se servesc calzi cu smantana sau iaurt natural sau ….simpli pudrati cu zahar

    Din aceste cantitati vor iesi aproximativ 30-33 bucati,

    eu am facut portie dubla si mi-au iesit 76 bucati

     

Share