Deserturi

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice

Reteta de preparare a papanasilorSe amesteca branza dulce cu oul, zaharul, grisul, faina, aromele, coaja de lamaie, praful de sare si praful de copt. se lasa la odihnit aluatul pana fierbem apa intr-o oala maricica.In apa clocotita se pun cu lingura papanasii, nu multi in acelasi timp, este mai bine sa ii facem pe rand astfel incat sa nu se zdrobeasca.Ii scoatem cu o paleta cand sunt fierti( vom vedea cand sunt gata se umfla si se ridica la suprafata) si ii punem intr-o strecuratoare.Intre timp preparam sosul:Punem sucurile de citrice intr-un ibric impreuna cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si untul si lasam la foc mic sa scada amestecand din cand in cand.Cand ne place ca si consistenta oprim focul si racim sosul.Punem papanasii in sos si-i mancam cu pofta ca-s minunat de buni!

Reteta de preparare a papanasilorVrei un desert lejer, confortabil si nu stii ce sa prepari? Daca ai branza dulce in casa si portocale…acesta este desertul perfect….asa-mi suna mie astazi o propunere in urechi :)))))))) a iesit ceva incredibil de bun! Cred ca as fi mancat trei portii asa pe nerasuflate !:))))

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor 300 gr branza dulce 2 oua un varf de lingurita praf de copt un praf de sare 100 gr gris 50 gr faina 100 gr zahar pudra vanilie coaja de lamaie( BIO)Sos de citrice: 3 portocale 1 lingurita de unt vanilie zeama de la o jumatate de lime zeama de la o jumatate de lamaie (mica) zahar brun dupa gustul personal coaja razuita de lamaie (BIO)

Mod de preparare

  • Reteta de preparare a papanasilorVrei un desert lejer, confortabil si nu stii ce sa prepari? Daca ai branza dulce in casa si portocale…acesta este desertul perfect….asa-mi suna mie astazi o propunere in urechi :)))))))) a iesit ceva incredibil de bun! Cred ca as fi mancat trei portii asa pe nerasuflate !:))))

Share