Retete de prajituri

Reteta de preparare a papanasilor Anamaria

Reteta de preparare a papanasilor Este o reteta foarte delicioasa adusa de catre colega mea, Anamaria.

Reteta de preparare a papanasilor

Branza, cu un praf de sare se amesteca cu galbenusurile, cu zaharul si laptele.

Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. 

Adaugam bicarbonatul stins si coaja de la lamaie la sfarsit. Se pune apoi faina si se amesteca usor pana devine ca o coca moale modelabila, fara a se lipi de maini.

S-a intins toata coca pe mas

Reteta de preparare a papanasilor Anamaria


Portii

17

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor

  • 2 oua

  • 500 g branza vaci dulce (foarte stoarsa)

  • 450 g faina cernuta

  • 1 cescuta de lapte (150 ml)

  • 100 g zahar pudra

  • coaja de la 1 lamaie

  • 3 ligurite zeama de lamaie

  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (1 stinsa cu zeama de lamaie, 1 nestinsa amestecata cu zaharul)

  • ulei pentru prajit

  • frisca pentru ornat

  • dulceata de cirese amare

Mod de preparare

  • Reteta de preparare a papanasilor

    Branza, cu un praf de sare se amesteca cu galbenusurile, cu zaharul si laptele.

    Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. 

    Adaugam bicarbonatul stins si coaja de la lamaie la sfarsit. Se pune apoi faina si se amesteca usor pana devine ca o coca moale modelabila, fara a se lipi de maini.

    S-a intins toata coca pe masa de lucru de aproximativ 1.5 cm, apoi s-a folosit un pahar cu gura mai mare pt a face gogoasa mare. Pe mijloc gaura a fost data cu degetul.

    Pentru gogosile mici din coca ramasa de la modelarea gogosilor mari s-au facut bile de marimea unei nuci mici.

    Se prajesc in baie de ulei.

    Pentru ornat s-a folosit frisca batuta si dulceata de cirese amare puse pe gogasa calduta.

Share