Deserturi

Regina budincilor

Incalzim cuptorul la 150 grade.Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr din zahar.Punem gem pe fundul vasului in care vom coace budinca si il intindem bine.Adaugam cu mare grija compozitia de mai sus peste gem, sa nu il deranjam prea tare.Toate astea se coc 1 ora la cuptor, dar eu le-am tinut mai mult, cam 90min pina cind s-a legat budinca.Batem albusurile bine, adaugam zaharul ramas si mixam pina obtinem o compozitie ca de bezea.Scoatem budinca din cuptor, adaugam albusurile, intindem bine pe toata suprafata vasului si mai lasam la cuptor 20 min, dar iarasi am lasat mai mult ca sa se rumeneasca frumos la suprafata, sa fie mai tare putin.Aveti grija sa nu se arda. Este delicioasa.P.S.: daca aveti familie mare ca mine e bine sa dublati cantitatile, o sa va lingeti pe degete de buna ce e.

E reteta lui Jamie Oliver, foarte simplu de facut chiar si pentru incepatori. Nu am mincat eu multe budinci, dar asta chiar trebuie sa fie Regina lor.

Regina budincilor

Ingrediente

  • 4 oua 565ml lapte115g pesmet225g zahar 4 linguri cu ce gem doritivanilie

Mod de preparare

  • E reteta lui Jamie Oliver, foarte simplu de facut chiar si pentru incepatori. Nu am mincat eu multe budinci, dar asta chiar trebuie sa fie Regina lor.

Share