Torturi

Red Velvet Cake

Incalzeste cuptorul la 180°

Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua lichioruri, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, ouale si colorantul si amesteca bine.Incorporeaza apoi ingredientele uscate si toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Da blatul la copt 35-45 mi

Red Velvet Cake


Portii

16

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Pentru blat

  • 350 gr faina

  • 10 gr cacao pudra

  • ½ lingurita bicarbonat

  • 2 lingurite praf de copt

  • 300 gr zahar

  • 200 gr unt

  • 100 ml lapte

  • 100 ml lichior de ciocolata

  • 100 ml lichior de capsuni

  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma

  • 2 oua

  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu

  • Pentru crema

  • 250 gr branza de vaci

  • 250 gr crema de branza

  • 300 gr zahar pudra

  • coaja arasa si zeama de la 1 lamaie

  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Incalzeste cuptorul la 180°

    Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua lichioruri, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, ouale si colorantul si amesteca bine.Incorporeaza apoi ingredientele uscate si toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Da blatul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi taie-l pe orizontala in 1-2 parti.

    Pentru crema amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

    Pentru asamblare, aseaza un blat pe farfurtie unge cu crema si acopera cu un alt blat.Decoreaza dupa dorinta.

Share