Bucataria italiana

Ravioli cu mazare, menta si ricotta

Niciodata nu a fost mai simplu sa faci ravioli in casa!

Incepem cu aluatul de paste. Ouale, faina si jumatate de lingurita de sare se mixeaza in robot pentru 2-3 minute, pana se obtine un aluat sfaramicios. Daca aluatul este prea uscat, mai punem putina apa, iar daca aluatul este prea moale, mai adaugam putina faina. Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana devine omogen si neted. Invelim aluatul cu folie alimentara si il

Ravioli cu mazare, menta si ricotta


Portii

4

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 3 buc ou

  • 330 gr faina alba

  • dupa gust sare

  • 2 buc salota

  • 1 catel usturoi

  • 150 gr mazare congelata

  • 70 gr branza Ricotta

  • 50 gr branza telemea

  • 0.5 lingurita menta uscata

  • 0.5 lingurita coaja rasa de lamaie

  • dupa gust piper

  • 5 gr menta proaspata tocata

  • 2 linguri ulei

  • 50 gr prosciutto

  • dupa gust parmezan

Mod de preparare

  • Incepem cu aluatul de paste. Ouale, faina si jumatate de lingurita de sare se mixeaza in robot pentru 2-3 minute, pana se obtine un aluat sfaramicios. Daca aluatul este prea uscat, mai punem putina apa, iar daca aluatul este prea moale, mai adaugam putina faina. Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana devine omogen si neted. Invelim aluatul cu folie alimentara si il lasam la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
  • Intre timp, pregatim umplutura de mazare. Intr-o cratita, punem apa cu putina sare la fiert. Cand ajunge la fierbere, adaugam mazarea si o lasam sa se gateasca 2 minute. Scurgem mazarea sub jet de apa rece si o lasam in strecuratoare.
  • Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt pentru cateva minute. Adaugam usturoiul tocat marunt si mai gatim inca un minut. Luam tigaia de pe foc si adaugam mazarea, coaja de lamaie, menta uscata si ambele tipuri de branza. Asezonam umplutura cu sare si cu piper.
  • Impartim aluatul in 3 parti. Pregatim masina de intins paste sau accesoriul de intins paste KitchenAid. Trecem aluatul de 5 ori la grosimea cea mai mare si succesiv pana la gradatia 6 sau 7. Foile intinse se acopera cu un prosop, ca sa nu se usuce.
  • Se monteaza accesoriul pentru ravioli si urmam instructiunile din manualul de utilizare. In cazul in care nu aveti accesoriu pentru ravioli, puteti folosi o forma cutter sau forme pentru ravioli.
  • Pentru sos, punem restul de ulei intr-o tigaie si prajim bucatile de prosciutto, pana devin usor crocante.
  • Punem o oala cu apa la fiert si gatim ravioli 2-3 minute. Scurgem pastele si le impartim in farfurii. Presaram pe deasupra bucatile de prosciutto, menta proaspata si parmezanul ras. Se servesc imediat.

Share