Paste/pizza

Ravioli cu carne si sos de rosii

Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata, se amesteca, punem o cescuta de vin alb demisec si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul; carnea trebuie un pic rumenita. Condimentam cu sare, piper si oregano. Luam de pe foc si lasam la racit. Deoarece carnea era un pic cam mare tocata am mai maruntit-o cu blenderul.Faina, sarea si ouale se amesteca formand un aluat de paste

Ravioli cu carne si sos de rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat* 2 oua* faina cat cuprinde* sarePentru umplutura* carne tocata (de porc sau vita)* 1 ceapa* ulei* sare, piper, oregano* 1 cescuta vin alb demisecPentru sos* suc de rosii* cateva rosii cherry* ulei* usturoi* busuioc

Mod de preparare

  • Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata, se amesteca, punem o cescuta de vin alb demisec si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul; carnea trebuie un pic rumenita. Condimentam cu sare, piper si oregano. Luam de pe foc si lasam la racit. Deoarece carnea era un pic cam mare tocata am mai maruntit-o cu blenderul.Faina, sarea si ouale se amesteca formand un aluat de paste. Framantam pana aluatul devine elastic, apoi il lasam sa se odihneasca 20 -30 de minute.Cu sucitorul intindem o foaie subtire si decupam forma pentru ravioli. Eu am ales forma rotunda rezultand astfel niste scoici dragute :). In mijloc punem o lingurita de umplutura, inchidem si lipim marginile apasand cu dintii furculitei.Intr-o oala punem apa la fiert cu putin delikat si ulei (ca sa nu se lipeasca ravioli). Cand apa clocoteste punem ravioli in oala. Ii fierbem 5-10 minute in functie de grosimea aluatului folosit. Dupa fierbere se scot, se scurg si se amesteca cu sosul. Pregatim sosul calind in ulei 4-5 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam sos de rosii, cateva jumatati de rosii cherry si lasam la foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si busuioc.

Share