Pt salate

Ratatouille

Punem uleiul intr-o tigaie sa se incalzeasca si adaugam usturoiul zdrobit, sucul de rosii si busuioc. Adaugam sare si piper si gatim timp de 10 minute.Intre timp, pregatim toate legumele.Se curata vinetele de coaja, un rand da si unul nu, si se taie felii rotunde, groase de 1/2 cm.Se taie si dovleceii tot felii rotunde de 1/2 cm.Se curata ardeii de seminte si se taie bucati mari cat feliile de dovlecel.Se curata rosiile si ceapa si se taie felii de 1/2 cm.Punem toate legumele pe tava alternate, cum arata in poza mai jos.Punem sosul de rosii peste legume, cimbru, patrunjel si 250 ml apa calda sau supa de legume daca aveti.Gatim in cuptor la 190 de grade C, timp de 40 de minute pana sunt coapte toate legumele.

servim cu orez fiert ca fel principal pentru zilele de post, dar si ca un fel de garnitura.

Ratatouille a fost initial un fel de mancare preparata vara, cu legume proaspete, de catre tarani care aveau la dispozitie putine ingrediente.Ratatouille originala din Nisa nu contine vinete, pentru ca nu erau disponibile in aceeasi perioada a anului cu celelalte legume. Ingredientele originale ale ratatouille traditionale sunt rosiile, dovleceii, ardeii, ceapa si usturoiul. Puteti adauga cateva p

Ratatouille

Ingrediente

  • 2 vinete mici 2 dovlecei mici 1 ardei galben 1 ardei rosu 2 rosii 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline patrunjel 2 crengute de cimbru 2 cepe 300 ml pasta de tomate 4-5 frunze de busuioc sare piper

Mod de preparare

  • Ratatouille a fost initial un fel de mancare preparata vara, cu legume proaspete, de catre tarani care aveau la dispozitie putine ingrediente.Ratatouille originala din Nisa nu contine vinete, pentru ca nu erau disponibile in aceeasi perioada a anului cu celelalte legume. Ingredientele originale ale ratatouille traditionale sunt rosiile, dovleceii, ardeii, ceapa si usturoiul. Puteti adauga cateva plante aromatice din Provence si busuioc.Ratatouille francez poate fi servit ca un fel unic (insotita de orez, cartofi sau paine franceza simpla). Mai frecvent este servita ca garnitura.

Share