Deserturi

Rasturnata cu portocala si morcov

Spalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja).Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea presaram restul de zahar alocat caramelizarii.Dam tava de yena la cuptor la temperatura medie pana se caramelizeaza zaharul (180 grade cca 10-15minute).Eu am asezat din loc in loc printre feliile de portocale si niste morcov ras sa umplu spatiile libere.In acest timp mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si praful de copt. Adaugam pe rand ouale,iaurtul (cca 2 linguri cu varf), morcovul dat pe razatoarea mica iar la final faina in ploaie.Turnam acest amestec peste feliile de portocale caramelizate si dam forma la copt pana trece testul cu scobitoarea. (cca 30 min.)Scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam imediat pe un platou (daca nu ne grabim riscam sa se intareasca caramelul pe peretii vasului si compromitem aspectul rasturnatei in sensul la feliile de portocale pot ramane lipite de vas).Lasam la racit si servim.Pofta buna!

se poate adauga si putina scortisoara sau se poate decora rasturnata cu frisca; noi am preferat sa o servim simpla, ni s-a parut foarte aromata asa.

culoare energizanta si un gust pe masura!

Rasturnata cu portocala si morcov

Ingrediente

  • 2 portocale 100 g. zahar pentru caramelizat 1 morcov 100 gr. unt la temperatura camerei 1/2 pahar iaurt natural 2 oua 4 linguri de zahar 1/2 plic praf de copt 5 linguri faina alba

Mod de preparare

  • culoare energizanta si un gust pe masura!

Share