Diverse

Rasol din peste uscat si afumat

un preparat din zona Dobrogei!

Se foloseste peste uscat-afumat. Se pune apa sa fiarba apoi se scufuda cateva secunde pestele uscat, atat cat sa putem sa ii indepartam pielea cu solzi. Se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu cartofii care pot fi curatati si lasati intregi, feliati rondele groase sau cubulete mai mari. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii , dar nu foarte tare. Pestele se scoate pe o farfurie iar cart

Rasol din peste uscat si afumat


Portii

3

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 4 buc peste crap

  • 5 buc cartofi

  • 10 catei usturoi

  • dupa gust sare

  • 10 ml otet

  • 5 crengute de patrunjel proaspat

  • 1 lingurita hrean

Mod de preparare

  • Se foloseste peste uscat-afumat. Se pune apa sa fiarba apoi se scufuda cateva secunde pestele uscat, atat cat sa putem sa ii indepartam pielea cu solzi. Se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu cartofii care pot fi curatati si lasati intregi, feliati rondele groase sau cubulete mai mari. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii , dar nu foarte tare. Pestele se scoate pe o farfurie iar cartofii se scurg de apa in care au fiert, oprind o cescuta pentru prepararea mujdeiul de usturoi.
  • Se curata usturoiul, se zdrobeste si apoi se frecaca cu un pic de sare si cu cate un pic de ulei pana cand obtinem o pasta legata, ca maioneza, pe care o diluam cu o lingura de otet si cescuta de zeama in care a fiert pestele cu cartofi. Se poate adauga, dupa preferinta si o lingurita de hrean ras. Se serveste pestele alaturi de cartofii fierti, stopit cu mujdeiul preparat. Pofta buna!

Share