Frantuzeasca

Quiche Lorraine cu mazare

O tarta delicioasa!

Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt, un ou amestecat cu untul topit si un praf de sare. Se intinde in foaie rotunda (se intinde intre folie de plastic), apoi se asaza in forma unsa cu un pic de unt si se inteapa cu furculita.. Se amesteca crema de branza cu smantana, un ou si un praf de sare, se adauga si un praf de busuioc, dupa gust, cu jumatate de

Quiche Lorraine cu mazare


Portii

8

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 100 gr faina

  • 100 gr pesmet

  • 100 gr unt

  • 2 buc ou

  • 10 gr praf de copt

  • dupa gust sare

  • 300 gr mazare prefiarta boabe

  • 150 gr crema de branza cu smantana

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 2 buc rosii Cherry

  • praf de busuioc uscat

Mod de preparare

  • Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt, un ou amestecat cu untul topit si un praf de sare. Se intinde in foaie rotunda (se intinde intre folie de plastic), apoi se asaza in forma unsa cu un pic de unt si se inteapa cu furculita.
  • Se amesteca crema de branza cu smantana, un ou si un praf de sare, se adauga si un praf de busuioc, dupa gust, cu jumatate de ardei taiat cubulete mici si cu mazarea fiarta si scursa bine. Se toarna umplutura in forma, peste blat, se decoreaza cu rosioarele feliate si cu restul de ardei ramas, se presara cateva boabe de mazare si se da la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Se portioneaza in felii, dupa ce s-a racit un pic.

Share