Romaneasca

Purcelus – “Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit, umplut cu ou fiert”

“Purcelusul” acesta este o retetea destul de banala,cu o dificultate medie si un timp scurt de preparare.Imaginatia umplerii acestui “purcelus” nu are limite si combinatiile sunt diverse, fiecare poate pune ce ii place mai mult, de la spanac fiert si tocat, telemea bucati, fasole verde pastai, castraveti murati, la salata verde fiarta si tocata sau mai stiu eu ce. Oricum tot la fel de buna este …!

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici. Punem la fiert 4 sau 5 oua (putem calcula lungimea ruladei in tava folosita, pentru a afla exact de cate oua avem nevoie) in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc mediu 10 minute. Rasturnam apa de pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja.. Intr-un vas mai mare punem carnea tocata ( va recomand sa tocati

Purcelus – "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit, umplut cu ou fiert"


Portii

8

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de vita

  • 500 gr carne tocata de porc

  • 2 buc cartofi

  • 6 buc ou

  • 80 gr pesmet

  • 6 catei usturoi

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • varf de cutit boia afumata

  • varf de cutit cimbru

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 1 lingura otet

  • 150 gr sunca crud-uscata

Mod de preparare

  • Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici. Punem la fiert 4 sau 5 oua (putem calcula lungimea ruladei in tava folosita, pentru a afla exact de cate oua avem nevoie) in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc mediu 10 minute. Rasturnam apa de pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja.
  • Intr-un vas mai mare punem carnea tocata ( va recomand sa tocati voi acasa carnea) impreuna cu cartofii,1 ou, pesmet, usturoi, sare, piper, boia afumata, cimbru si patrunjelul verde. Omogenizati si lasati amestecul sa se odihneasca 10 minute.
  • Intre timp, forma in care vom pune “purcelusul” o ungem cu putin unt si asezam feliutele de sunca crud-uscata. Asezam 1/2 din carnea tocata, punem ouale(eu le-am taiat in doua, apoi le-am asezat) si deasupra lor punem carnea tocata ramasa. Marginile suncii crud-uscate le indoim peste purcelus si dam tava la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade (cuptorul l-am incalzit dinainte ). Dupa trecerea timpului, scoatem tava din cuptor si o lasam 10 minute sa se odihneasca , abia apoi o scoatem din forma si o putem portiona.

Share