Carne si fripturi

Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii

1. se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc pe rand ardeii pana se inmoie, apoi vinetele si apoi dovleceii.se scot pe o faoie sau in sita sa se scurga de surplusul de ulei.2.in tigaie se pune apoi inca o lg de ulei de masline de preferinta si se adauga conserva de rosii tocate marunt, ciupercile,se adauga verdeturile taiate marunt si inca putina apa si se lasa la fiertla foc mic vreo 10 min.se ad.auga putina sare si piper3.intr-un vas termorezistent se asaza un strat de ardei vinete si dovlecei amestecate, se pune jumatate din sosul de rosii si apoi o mana de parmmezan sau cascaval ras.se pune restul de legume si restul de sos de rosii iar peste acesta mozarella taiata felii.eu am mai adaugat si putin patrunjel verde deasupra…ii da si savoare si culoare!!!4.vasul se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil la 180gr si se lasa 20-30 min. pana capata o culoare usor aurie.5.pulpele de pui se fac pe gratar dar se pot face si in tigaie…cum va place.in prealabil eu le-am lasat o ora ( ar fi fost bine si 2 ore, dar nu ma avut timp)la macerat cu 2 frunze de dafin, busuioc si telina verde, sare, piper si usturoi si putina apa).6.daca va place adaugati si un pahar de vin alb langa aceasta mancare…noi am servit cu bere..in lipsa vinului alb…dar a mers si asa…

aceasta mancare e o combinatie de jumatate plagiat si jumatate inventie proprie…au dat insa o combinatie destul de reusita…v-o spun si voua, poate o sa va placa…

Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii

Ingrediente

  • 2 ardei potriviti 1 vanata mare sau 2 mai mici 2-3 dovlecei, depinde cat sunt de mari 1 conserva de rosii intregi, de 400 gr cateva frunze de busuioc , oregano( daca aveti, eu nu am avut si nu am pus…e bun si fara:))patrunjel verde. 2 bucati mozarella de 100 gr putin parmigiano sau cascaval( aprox 50 gr) 200 gr ciuperci- eu am pus mixt pt ca nu-mi plac doar champignon, si sunt mai bune daca sunt amestecate cu hribi. 4 pulpe de pui sare, piper

Mod de preparare

  • aceasta mancare e o combinatie de jumatate plagiat si jumatate inventie proprie…au dat insa o combinatie destul de reusita…v-o spun si voua, poate o sa va placa…

Share