Pui

Pulpe de pui la cuptor cu muştar&marmeladă

Aceasta reteta este atit de usor de facut, si foarte gustoasa, are un gust dulce acrisor. Ca si garnitura, se potrivesc cartofii Hasselback. Am folosit marmelada de gutui, imi place ca se poate folosi orice fel de marmelada.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: www.foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Preparati sosul, intr-o tava incapatoare care o veti introduce la cuptor. Se amesteca ingredientele de mai sus: marmelada, mustarul, otetul de vin alb, uleiul de masline, sare, piper. In acest sos puneti pulpele de pui si intoarceti-le pe toate partile, pana cand sunt acoperite toate cu sos.

Dupa care, introduceti tava in cuptor pe 200 C pentru 40 min., dupa 40 min. verificati carnea si

Pulpe de pui la cuptor cu muştar&marmeladă


Portii

5

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 10 pulpe de pui inferioare

  • 3 linguri marmelada

  • 2 linguri mustar

  • 2 linguri otet de vin alb

  • 3 linguri ulei de masline extra virgin

  • sare de mare grunjoasa

  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

  • Preparati sosul, intr-o tava incapatoare care o veti introduce la cuptor. Se amesteca ingredientele de mai sus: marmelada, mustarul, otetul de vin alb, uleiul de masline, sare, piper. In acest sos puneti pulpele de pui si intoarceti-le pe toate partile, pana cand sunt acoperite toate cu sos.

    Dupa care, introduceti tava in cuptor pe 200 C pentru 40 min., dupa 40 min. verificati carnea si daca mai e nevoie mai lasati inca 20 min. sau pana cand carnea se desprinde usor de os.

    Dupa ce sunt gata, luati pulpele de pui din tava si sosul turnati-l intr-un bol pentru a se pune peste cartofi, cand veti sevi.

Share