Romaneasca

Pulpe de pui cu gogosari si masline

Ce mirooooooos… Dar ce arooooooooma!!! Un deliciu, credeti-ma, o reteta de duminica, pentru familia mea. Veti spune ca avem ingrediente multe. Da, asa este, dar e foarte simplu de facut aceasta reteta, aproape ca un ostropel sau o tocanita de pui. Daca puneti si foi de dafin… Ar fi precum celebra limba cu masline.

Curatam ceapa rosie si o taiem julienne, iar pe cea verde o tocam cu codite cu tot. Ardeii ii curatam de seminte si ii feliem subtire. Curatam si usturoiul si il lasam deocamdata asa. Pulpele, dupa ce le portionam, le spalam si apoi le uscam cu servetele de hartie absorbante.. Pulpele le condimentam si le prajim in putin ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem si le tinem la cald. Legumele le cal

Pulpe de pui cu gogosari si masline


Portii

6

portii


Timp preparare

47

minute


Timp gatire

47

minute

Ingrediente

  • 6 buc pulpa de pui

  • 1 legatura ceapa verde

  • 1 buc ceapa rosie

  • 2 buc gogosar

  • 1 buc ardei gras verde

  • 4 buc rosie

  • 5 catei usturoi

  • 100 gr masline negre

  • 200 ml bulion de rosii

  • 200 ml vin alb

  • 1 lingurita boia afumata

  • 1 lingura pasta de gogosari

  • 2 linguri ulei

  • 1 crenguta de busuioc proaspat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 300 ml supa de pui

Mod de preparare

  • Curatam ceapa rosie si o taiem julienne, iar pe cea verde o tocam cu codite cu tot. Ardeii ii curatam de seminte si ii feliem subtire. Curatam si usturoiul si il lasam deocamdata asa. Pulpele, dupa ce le portionam, le spalam si apoi le uscam cu servetele de hartie absorbante.
  • Pulpele le condimentam si le prajim in putin ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem si le tinem la cald. Legumele le calim cateva minute, pana devin usor sticloase, in grasimea ramasa in tigaia nonaderenta. Adaugam apoi vinul, supa si lasam iar sa dea in clocot 5 minute. Rasturnam compozitia in vasul ce il vom da la cuptor si adaugam maslinele, bulionul, pasta de gogosari, usturoiul pisat si boiaua afumata (daca nu aveti, merge si cea neafumata, dar va avea putin alt gust).
  • Adaugam pulpele prajite, busuiocul rupt si rosiile taiate in feliute deasupra. Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180°C, pana scade sosul, cam 60 de minute, in functie de cuptor.

Share