Carne si fripturi

Pulpe de pui cu garnitura

Pregatim inainte de toate pulpele. Le ungem cu ulei, adaugam peste ele vegeta/delikat, piperul cu usturoiul macinat si le lasam 15-20min.Aprindem cuptorul si il lasam cu flacara mare.Curatam cartofii si ii feliem, dupa care ii taiem paie groase.Ii asezam intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu ulei / untura, peste care, apoi, punem pulpele si bagam la cuptor timp de 50min.Intre timp facem compozitia pentru sosul – garnitura astfel : radem morcovul, tocam marunt tot ce avem, presaram sare, piper, adaugam mararul si cimbrul (dupa gust) . Le amestecam si le punem intr-o tigaie (eu am folosit tigaie de tuci) cu putin ulei.Le amestecam continuu timp de 5min dupa care adaugam bulionul/suc de rosii (ce preferati sau aveti la-ndemana) si putina apa.Sosul nu dureaza mai mult de 8-10min pe foc. Cand este gata il scoateti intr-o farfurie si-l lasati sa se raceasca.Cand pulpele si cartofii sunt gata, le asociati cu sosul-garnitura. Si a iesit … ca-n poze 🙂

Puteti folosi si garnitura de legume in loc de cartofi si fara sos 😀 sau doar sosul impreuna cu pulpele 🙂 La un moment dat o sa descoperiti ca ati lasat mancare pentru sos :))

Nu stiam ce sa-i mai fac iubitului de mancare. Si am dat un pic de culoare unui preparat pe care cu siguranta il stiti, si anume, pulpe de pui cu cartofi la cuptor.

Pulpe de pui cu garnitura

Ingrediente

  • Pentru la cuptor avem asa : 8-10 pulpe 4 cartofi mari vegeta piper macinat cu usturoi ulei Pentru sosul – garnitura: 1/2 ardei kapia 1 ceapa verde mai bogata 1 morcov mare 2 catei usturoi marar (se poate si uscat) cimbru (se poate si usat) 1 ardei iute 1 rosioara coapta 100 gr bulion 10 ml ulei sare piper apa

Mod de preparare

  • Nu stiam ce sa-i mai fac iubitului de mancare. Si am dat un pic de culoare unui preparat pe care cu siguranta il stiti, si anume, pulpe de pui cu cartofi la cuptor.

Share