Pui

Pulpe cu praz

Tare mult in place prazul si in salate si in mancaruri si chiar si pe un sandwich.
Poate inlocui ceapa oricand cu succes 🙂
Si in plus este plina de vitamine: C, B6, Fe, Mg si altele.
Iar la mancarea mea i-a dat un gust tare bun

Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert. 

Taiem prazul si ardeiul felii.

Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit.

Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. 

Intr-o cana cu apa amestecam restul ingredientelor (boia de ardei, maghiran, oregano

Pulpe cu praz


Portii

3

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • – 5 pulpe de pui – eu am folosit copanele, dar se poate folosi orice parte a puiului

  • – 1 praz

  • – 1 ardei verde

  • – 1/2 ardei rosu

  • – 1 lingura unt

  • – 3-4 linguri ulei

  • – 1 lingurita boia de ardei

  • – 1/2 lingurita maghiran

  • – 1/2 lingurita oregano

  • – sare

  • – piper

  • – patrunjel verde

Mod de preparare

  • Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert. 

    Taiem prazul si ardeiul felii.

    Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit.

    Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. 

    Intr-o cana cu apa amestecam restul ingredientelor (boia de ardei, maghiran, oregano, sare si piper)  si turnam peste pulpe si lasam la fiert aproximativ 15-20 minute, practic pana scade apa si ramane doar un sos.

    Patrunjelul tocat se adauga la final.

    Este o mancare foarte usoara de facut si tare gustoasa. Se poate servi simpla sau cu garnitura, cum poftiti.

Share