Porc

Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund.

Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele deshidratate,sare, fulgi chili dupa gust.

Acoperim tigaia si fierbem carnea in lapte, pana scade lichidul si se patrunde carnea.

Adaugam smantana de gatit, diluam amidonul in foar

Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • cca 500 gr pulpa de porc

  • 2 linguri ulei

  • 200 ml lapte

  • sare dupa gust

  • fulgi de chili

  • 2 linguri legume deshidratate

  • 200 ml smantana pentru gatit

  • 1 lingurita amidon din porumb

  • marar verde

  • boia dulce

  • Piure cartofi:

  • cartofi

  • lapte

  • unt

  • sare

Mod de preparare

  • Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund.

    Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele deshidratate,sare, fulgi chili dupa gust.

    Acoperim tigaia si fierbem carnea in lapte, pana scade lichidul si se patrunde carnea.

    Adaugam smantana de gatit, diluam amidonul in foarte putina apa, il turnam peste mancare, amestecam, lasam cateva minute sa se ingroase,oprim focul si presaram mult marar proaspat si boia dulce.

    Scurgem apa de pe cartofii fierti, adaugam untul, mixam.

    Punem cate putin lapte, mixam si repetam operatia pana obtinem consistenta dorita la piure.

    Noi am servit mancarea alaturi de o delicioasa salata verde din gradina. 😉

    Pofta buna!

     

Share