Romaneasca

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

O reteta cu pulpa de porc delicioasa, apetisanta si plina de savoare; este un deliciu pentru gurmanzii si pentru amatorii de carne de porc, mai ales daca este preparata din carne proaspata. Seamana cu o ciulama, dar… Nu este!

Pulpa de porc o taiem in bucatele potrivite si o prajim pe toate partile, intr-o tigaie in care am topit untul. Amestecam si lasam sa faca o crusta, fiecare bucatica de pulpa. Condimentam pulpa fripta si adaugam vinul, lasam apoi sa fiarba acoperit, la foc mic, cam 40 de minute.. Intr-un bol, amestecam smantana, mustarul si cascavalul ras. Cand carnea este bine patrunsa, adaugam aceasta compozitie

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval


Portii

7

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa de porc

  • 200 ml smantana de gatit

  • 100 gr cascaval

  • 70 gr unt

  • 200 ml vin alb

  • 1 lingura mustar

  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Pulpa de porc o taiem in bucatele potrivite si o prajim pe toate partile, intr-o tigaie in care am topit untul. Amestecam si lasam sa faca o crusta, fiecare bucatica de pulpa. Condimentam pulpa fripta si adaugam vinul, lasam apoi sa fiarba acoperit, la foc mic, cam 40 de minute.
  • Intr-un bol, amestecam smantana, mustarul si cascavalul ras. Cand carnea este bine patrunsa, adaugam aceasta compozitie si mai lasam sa dea in cateva clocote. Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde, proaspat tocat.

Share