Carne si fripturi

Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt, usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, boia, cimbru si rozmarin.Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari, o crenguta de cimbru, ro

Pulpa de miel perfecta

Ingrediente

  • – pentru friptura1-2 pulpe miel100 g unt1 legatura usturoi verde150 ml vin albzeama de la o lamaieputin ulei3-4 morcovicimbrurozmarinfrunze de patrunjelfrunze de telinasarepiperboia- pentru cartofii crocanti1 kg cartofi noi2oo g rosii cherryulei de maslinesareboiapiper

Mod de preparare

  • Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt, usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, boia, cimbru si rozmarin.Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari, o crenguta de cimbru, rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava, cartofii noi deasupra,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cozile verzi de usturoi, taiate mai marunt.Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi, o ora la 150 de grade.Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.Dupa ce scoateti pulpele din cuptor, le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !

Share