Bucatarie internationala

Pulpa de miel cu menta si branza de capra

O friptura frageda, suculenta si aromata.

Incalzim cuptorul la 220°C.. Desfacem pulpa de miel in asa fel, incat sa avem o bucata de carne intreaga si plata. Ungem cu 0.5 lingura de ulei, presaram 0.5 lingurita de sare si 0.5 lingurita de piper. Asezam 10 gr de frunze de menta, radem usturoiul si branza de capra pe deasupra.. Rulam carnea si o legam.. Pregatim tava de copt, facem un pat din rozmarin, pastrand 3 crengute pe care le infigem

Pulpa de miel cu menta si branza de capra


Portii

8

portii


Timp preparare

50

minute


Timp gatire

50

minute

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa de miel

  • 1.5 lingurite sare

  • 1 lingurita piper

  • 20 gr menta verde

  • 4 catei usturoi

  • 6 crengute de rozmarin

  • 100 gr branza de capra maturata

  • 8 linguri ulei de masline

  • 1 lingura suc de lamaie

  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

  • Incalzim cuptorul la 220°C.
  • Desfacem pulpa de miel in asa fel, incat sa avem o bucata de carne intreaga si plata. Ungem cu 0.5 lingura de ulei, presaram 0.5 lingurita de sare si 0.5 lingurita de piper. Asezam 10 gr de frunze de menta, radem usturoiul si branza de capra pe deasupra.
  • Rulam carnea si o legam.
  • Pregatim tava de copt, facem un pat din rozmarin, pastrand 3 crengute pe care le infigem in carne. Ungem rulada cu 0.5 lingura de ulei si presaram 0.5 lingurita de sare si restul de piper.
  • Coacem timp de 20 de minute. Reducem temperatura la 190°C si continuam sa gatim inca 70 de minute. Stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava. Scotem tava din cuptor si o lasam sa se odihneasca timp de 25-30 de minute.
  • Pregatim vinegreta de menta. Tocam frunzele de menta si le amestecam cu restul de ulei, sucul de lamaie, coja rasa de lamaie si restul de sare.
  • Taiem friptura de miel in felii subtiri si o servim cu vinegreta de menta.

Share