Mancaruri cu carne

Pulpa de ied in stil grecesc

In anotimpul rece, cel mai mult imi place sa gatesc la cuptor. Daca-ti zambeste o friptura rumena parca-ti mai vine sa zambesti si tu 😀
Bucataria se umple de arome imbietoare  si vecinii te intreaba ce faci asa bun !!!!
 

  1. Pulpa de de ied se curata  si se spala.
  2. Se amesteca ingredientele pentru marinare.
  3. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la  24 ore.
  4. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza .
  5. Curatati ceapa si taiati pestisori.
  6. Se aseaza pulpa de ied  in tav

    Pulpa de ied in stil grecesc


    Portii

    4

    portii


    Timp preparare

    32

    minute


    Timp gatire

    32

    minute

    Ingrediente

    • 1 pulpa ied cu coaste 1.5-2 KG

    • 1 kg cartofi

    • 6 catei de usturoi taiati

    • 2 cepe

    • 2 crengute cimbru

    • 2 crengute rozmarin

    • 1 pahar vin

    • sare

    • piper

    • ulei masline

    Mod de preparare

      1. Pulpa de de ied se curata  si se spala.
      2. Se amesteca ingredientele pentru marinare.
      3. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la  24 ore.
      4. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza .
      5. Curatati ceapa si taiati pestisori.
      6. Se aseaza pulpa de ied  in tava , pe margini se distribuie cartofii .
      7. Peste pulpa se pune ceapa  ustuturoiul si crengutele cu mirodenii. Piperati.
      8. Turnati vin pe deasupra  si stropiti cu ulei de masline.
      9. Dati tava acoperita [ cu folie de aluminiu daca nu aveti capac ] la cuptor timp de 45 minute.
      10. Scoateti folia si lasati inca o ora sa se rumeneasca bine pulpita.
      11. Din cand in cand intoarceti carnea de pe o parte pe alta si stropiti cu zeama formata.
      12. Serviti pulpa de ied calda.
      13. Pofta buna !!!

    Share