Curcan

Pulpă de curcan şi cartofi – la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate

 

Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper).

Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui.

Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea.

Se acoperă cu folie de aluminiu.

Se introduce tava în cuptor (în

Pulpă de curcan şi cartofi – la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 pulpă de curcan;

  • 3-4 cartofi;

  • 1/2 lgţ cimbru;

  • ulei de floarea soarelui;

  • sare;

  • piper.

Mod de preparare

  •  

    Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper).

    Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui.

    Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea.

    Se acoperă cu folie de aluminiu.

    Se introduce tava în cuptor (încălzit) timp de 45-50 minute, la foc potrivit; după 20 minute se scoate folia de aluminiu.

    Mujdeiul de usturoi

    Se curăţă usturoiul, se presează cu ustensila pentru mujdei; se bate bine cu sare grunjoasă până devine o pastă; se adaugă puţin câte puţin ulei de floarea soarelui amestecându-se continuu. La final se adaugă oţetul, puţină apă minerală şi ierburile tocate mărunt.

    Poftă bună!

     

Share