Pui

Pui umplut cu ciuperci la cuptor

Sper sa va placa reteta mea,asa ca va invit la masa.

Se spala puiul si se pune la fiert in apa cat sa-l cuprinda timp de 20 minute.

Intre timp se taie ceapa solzisori si se pune la calit in uleiul de masline si 1 ceasca de apa.Se tine pe foc pana devine sticloasa.

Se adauga si ciupercile,rosiile,sarea,piperul,boiaua,oregano.Usturoiul se taie feliute si se amesteca si el in compozitie dar cand oprim focul.Asa ramane aroma in pui.

Pui umplut cu ciuperci la cuptor


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • un pui intreg

  • o cutie ciuperci

  • 1 ceapa¬†

  • 6 catei de usturoi

  • 1 cutie rosii in bulion

  • 4 linguri de miere

  • 2 linguri ulei de masline

  • boia de ardei dulce

  • sare,piper,oregano

  • ardei gras pentru decor

  • 1 ceasca de apa

Mod de preparare

  • Se spala puiul si se pune la fiert in apa cat sa-l cuprinda timp de 20 minute.

    Intre timp se taie ceapa solzisori si se pune la calit in uleiul de masline si 1 ceasca de apa.Se tine pe foc pana devine sticloasa.

    Se adauga si ciupercile,rosiile,sarea,piperul,boiaua,oregano.Usturoiul se taie feliute si se amesteca si el in compozitie dar cand oprim focul.Asa ramane aroma in pui.

    Cand puiul este fiert se umple cu soteul de ciuperci.Se prinde cu o scobitoere sa nu curga umplutura.

    Se unge puiul cu miere pentru a capata o culoare aramie.

    Se pune in tava si se baga la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 45-50 minute).

    Se pune pe un platou si se garniseste cu ardei gras,sau dupa imaginatia fiecaruia.

Share