Bucatarie indiana

Pui masala la cuptor

Pui la cuptor, in stil indian.

Pregatim marinada. Combinam iaurtul cu 5 catei de usturoi zdrobit, 25 gr de ghimbir curatat si dat pe razatoare, fulgi de ardei iute, boia, o lingurita de turmeric, sare si piper.. Ungem puiul pe exterior si interior cu marinada si lasam la frigider pentru 7-8 ore.. Pregatim untul aromat. Mixam untul la temperatura camerei cu coriandru, chimion, fulgi de ardei iute, scortisoara, restul de turmeric

Pui masala la cuptor


Portii

6

portii


Timp preparare

57

minute


Timp gatire

57

minute

Ingrediente

  • 1.5 kg pui

  • 7 catei usturoi

  • 40 gr ghimbir

  • 1 lingurita boia

  • dupa gust fulgi de ardei iute

  • 1.5 lingurite turmeric macinat

  • 400 gr iaurt grecesc

  • 100 gr unt

  • 0.75 lingura coriandru macinat

  • 0.5 lingura chimion macinat

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Pregatim marinada. Combinam iaurtul cu 5 catei de usturoi zdrobit, 25 gr de ghimbir curatat si dat pe razatoare, fulgi de ardei iute, boia, o lingurita de turmeric, sare si piper.
  • Ungem puiul pe exterior si interior cu marinada si lasam la frigider pentru 7-8 ore.
  • Pregatim untul aromat. Mixam untul la temperatura camerei cu coriandru, chimion, fulgi de ardei iute, scortisoara, restul de turmeric, 2 catei de usturoi tocat marunt, 15 gr de ghimbir ras, sare si piper. Pastram untul la rece.
  • Scoatem puiul din marinada si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
  • Incalzim cuptorul la 200°C.
  • Desprindem cu grija pielea de pe piept si picioare, introducem bucati de unt aromat si apoi masam puiul, astfel incat sa distribuim in mod uniform untul. Ungem puiul pe exterior cu restul de unt si il asezam in suportul pentru cuptor.
  • Coacem puiul timp de 70-75 de minute, pana cand pielea este rumena si crocanta. Stropim din cand in cand cu sosul format.
  • Scoatem puiul din cuptor, il acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se odihneasca timp de 15 minute, inainte de servire.

Share