Pui

Pui la cuptor in vas de lut

Nu sunt deloc multumita de poza dar preparatul va garantez ca e foarte bun!

Ceapa taiata felii se caleste in ulei de masline impreuna cu baconul, taiat si el in bucatele, pana se inmoaie, dar fara sa se rumeneasca.

Cartofii se taie cuburi nu prea mici, ardelul felii iar usturoiul se piseaza, patrunjelul se lasa intreg pentru a fi mai usor de scos la final. Cand ceapa e calita se amesteca bine toate ingredientele, ulei de masline punand 2-3 linguri.

Pune

Pui la cuptor in vas de lut


Portii

2

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 1/2 de pui(mai marisor) taiat bucati

  • 3-4 cartofi

  • 1/2 de ardel rosu

  • 1 cutie de ciuperci

  • 1 bucatica bacon

  • 1 ceapa

  • 4 catei de usturoi

  • 1 lingura mustar

  • 2 linguri coniac

  • 50 ml vin alb

  • 1 lingurita boia de ardei

  • 1 foaie de dafin

  • patrunjel proaspat

  • sare

  • piper

  • ulei de masline

Mod de preparare

  • Ceapa taiata felii se caleste in ulei de masline impreuna cu baconul, taiat si el in bucatele, pana se inmoaie, dar fara sa se rumeneasca.

    Cartofii se taie cuburi nu prea mici, ardelul felii iar usturoiul se piseaza, patrunjelul se lasa intreg pentru a fi mai usor de scos la final. Cand ceapa e calita se amesteca bine toate ingredientele, ulei de masline punand 2-3 linguri.

    Punem in vasul de lut prima data cartofii, apoi carnea si terminam cu restul ingredientelor. Dam la cuptor pentru cca 2 ore, la 200 de grade C.

Share