Europeana

Pui la ceaun cu cartofi confiati in untura de rata

Puiul cu cartofi confiati este o mancare usor de realizat, dar cu un gust plin de arome si de mangaierea fumului de lemn.

Puii i-am taiat pe jumatate si i-am spalat un pic intr-o apa.. I-am intepat cu varful cutitului din loc in loc si apoi i-am masat cu condimente: sare, piper alb, boia dulce afumata si usturoi granulat, iar dupa zece minute, am pus cate doua jumatati in ceaunul cu untura de rata. Le lasam pana se rumenesc bine, apoi continuam sa le gatim si pe restul.. Cartofi au fost spalati bine si au mers si ei

Pui la ceaun cu cartofi confiati in untura de rata


Portii

10

portii


Timp preparare

52

minute


Timp gatire

52

minute

Ingrediente

  • 2 buc pui de tara

  • 2 kg cartofi noi albi

  • 3 kg untura de rata

  • 10 crengute de cimbrisor

  • 20 gr sare

  • 5 gr piper alb macinat

  • 5 gr boia dulce afumata

  • 1 buc capatana de usturoi

  • 5 gr Usturoi granulat

Mod de preparare

  • Puii i-am taiat pe jumatate si i-am spalat un pic intr-o apa.
  • I-am intepat cu varful cutitului din loc in loc si apoi i-am masat cu condimente: sare, piper alb, boia dulce afumata si usturoi granulat, iar dupa zece minute, am pus cate doua jumatati in ceaunul cu untura de rata. Le lasam pana se rumenesc bine, apoi continuam sa le gatim si pe restul.
  • Cartofi au fost spalati bine si au mers si ei usor, usor tot intr-un ceaun cu untura, gatiti la foc mediu si aromatizati cu cimbrisor si usturoi.
  • Cand sunt moi cartofii si au prins un pic de culoare, ii scoatem si le dam un praf de sare.

Share