Party

Pui Kiev

Se incalzeste cuptorul la 200°C/treapta 6 in cazul cuptoarelor pe gaz. Se mixeaza laolalta intr-un robot de bucatarie doi catei de usturoi curatati de coaja, patrunjelul si o lingurita de ulei de masline. Se adauga pesmetul, sare si piper, apoi se mixeaza iarasi totul. Se rastoarna pe o farfurie.. Se face o crestatura, cam cat degetul mare de lunga, pe partea rotunjita a pieptului de pui. Se umpl

Pui Kiev


Portii

4

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 4 buc piept de pui

  • 85 gr pesmet

  • 6 catei usturoi

  • 1 legatura patrunjel

  • 4 linguri ulei de masline

  • 4 linguri crema de branza cu usturoi si ierburi

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 200°C/treapta 6 in cazul cuptoarelor pe gaz. Se mixeaza laolalta intr-un robot de bucatarie doi catei de usturoi curatati de coaja, patrunjelul si o lingurita de ulei de masline. Se adauga pesmetul, sare si piper, apoi se mixeaza iarasi totul. Se rastoarna pe o farfurie.
  • Se face o crestatura, cam cat degetul mare de lunga, pe partea rotunjita a pieptului de pui. Se umple fiecare piept cu cate o lingura din crema de branza si se apasa marginile, ca sa se sigileze. Se unge fiecare piept de pui cu ulei, apoi se inveleste in amestecul de pesmet si condiment.
  • Se asaza puiul intr-o tava intinsa. Se presara cu restul de usturoi necuratat de coaja si se stropeste cu restul de ulei. Se da la cuptor 25-30 de minute, pana cand puiul este facut, iar coaja este aurie si crocanta. Se stoarce usturoiul din coaja si se serveste alaturi de pui.

Share