Pui

Pui cu sos de rosii si usturoi

O mancare simpla dar tare gustoasa:)

Pulpele de pui le spalam,le asezam intr-un vas termorezistent,le stropim cu putin ulei dupa care le condimentam cu sare,piper,boaia de ardei,adaugam vinul,2 catei de usturoi taiati in cuburi.crengute de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 20 min.

Luam folia si mai lasam cca 5 min,

Intre timp spalam rosiile si le tocam marunt(cu ajutorul robotului)adaugam

Pui cu sos de rosii si usturoi


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui

  • sare

  • piper

  • boaia de ardei

  • rozmarin

  • ulei

  • 2 catei usturoi

  • 1 pahar vin alb

  • 4 rosii

  • 5 catei usturoi

  • 2-3 linguri ulei

  • 1 lingura zahar

  • sare

  • piper

  • busuioc uscat

Mod de preparare

  • Pulpele de pui le spalam,le asezam intr-un vas termorezistent,le stropim cu putin ulei dupa care le condimentam cu sare,piper,boaia de ardei,adaugam vinul,2 catei de usturoi taiati in cuburi.crengute de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 20 min.

    Luam folia si mai lasam cca 5 min,

    Intre timp spalam rosiile si le tocam marunt(cu ajutorul robotului)adaugam usturoiul pisat si amestecat cu ulei(ca la mujdei)sare,piper,busuioc uscat,zaharul si amestecam bine.

    Scoatem tava de la cuptor adaugam sosul de rosii si acoperim cu folie de aluminiu si dam din nou la cuptor cca 5 min dupa care luam folia si mai lasam cca 10 min pana se rumesc putin pulpele.

Share