Romaneasca

Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor

O bunatate de mancare!

Taiem pulpele de pui, le spalam si le uscam cu un prosop absorbant. Le condimentam cu sare si cu piper. Cartofii se curata si se taie in patru, pe lungime. Intr-o tava mai inalta punem uleiul, pulpele de pui, cartofii si apa.. Presaram cimbru si piper, apoi acoperim vasul si il dam la cuptor la foc potrivit, pana cand pulpele si cartofii se fragezesc.. Punem apoi sucul de rosii si lasam pana cand

Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de pui

  • 1 l suc de rosii

  • 500 gr cartofi

  • 100 ml ulei

  • 1 dupa gust sare

  • 1 dupa gust piper

  • 1 lingurita cimbru

  • 1 cana apa

  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

  • Taiem pulpele de pui, le spalam si le uscam cu un prosop absorbant. Le condimentam cu sare si cu piper. Cartofii se curata si se taie in patru, pe lungime. Intr-o tava mai inalta punem uleiul, pulpele de pui, cartofii si apa.
  • Presaram cimbru si piper, apoi acoperim vasul si il dam la cuptor la foc potrivit, pana cand pulpele si cartofii se fragezesc.
  • Punem apoi sucul de rosii si lasam pana cand acesta capata consistenta dorita. Aproape de sfarsitul prepararii, punem deasupra usturoiul taiat feliute si mai lasam circa 5 minute la cuptor.

Share