Pui

Pui cu sos de mustar si cartof natur

Ceva repede pentru seara….

Mai intai spalam ciocanelele le uscam pe un servet, le asezam intr-un vas de yena, adaugam 1-2 linguri ulei, sare, piper si 1 cana de apa. Dam vasul la cuptor pentru cca 50 min la foc moderat. Cu 20 min inainte sa scoatem ciocanele de la cuptor, curatam si taiem cartofii in cubulete potrivite si ii fierbem in apa cu sare .Apoi pregatim si sosul. Punem la fiert apa cu lingura de legume uscate si

Pui cu sos de mustar si cartof natur


Portii

3

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui

  • 4 cartofi mai mari

  • Pt.sosul de mustar

  • 1 ceapa de apa potrivita

  • 3-4 catei de usturoi

  • 30 g unt

  • 2 lingurite mustar frantuzesc

  • 1 lingurita mustar knorr

  • Pt supa

  • 200 ml apa

  • 1 lingurita legume uscate

  • sare

  • decor

  • marar

Mod de preparare

  • Mai intai spalam ciocanelele le uscam pe un servet, le asezam intr-un vas de yena, adaugam 1-2 linguri ulei, sare, piper si 1 cana de apa. Dam vasul la cuptor pentru cca 50 min la foc moderat. Cu 20 min inainte sa scoatem ciocanele de la cuptor, curatam si taiem cartofii in cubulete potrivite si ii fierbem in apa cu sare .Apoi pregatim si sosul. Punem la fiert apa cu lingura de legume uscate si un praf de sare, lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele. Separat taiem ceapa de apa marunt, cateii de usturoi in bucatele mai mici, le calim in unt, adaugam mustarul frantuzesc si mustarul knorr si apoi supa ,lasam sa scada pana la consistenta dorita. Asezam pe o farfurie bucata de pui, cartofii natur si peste turnam sosul de mustar, deasupra punem marat tocat

Share