Romaneasca

Pui cu smantana si hrean

O reteta gustoasa, amintire din copilarie.

Curatati si spalati legumele. Prajiti bucatile de pui (taiate in 2) in uleiul de masline incins. Puneti sare, piper si boia de ardei. Adaugati prazul curatat si tocat marunt (partea alba) si caliti impreuna. Acopertiti cu apa carnea si adaugati partea verde a prazului, legata cu sfoara de bucatarie. Puneti sare, cimbru uscat, acoperiti si fierbeti 30 de minute la foc potrivit (puiul trebuie sa fie

Pui cu smantana si hrean


Portii

3

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 3 buc pulpa de pui

  • 2 linguri ulei

  • 1 buc praz

  • 200 ml smantana

  • 1 lingura hrean

  • 3 linguri suc de lamaie

  • 1 lingura faina alba

  • 1 lingurita mustar

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust boia iute

  • dupa gust cimbru

  • 1.5 l apa

  • dupa gust patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

  • Curatati si spalati legumele. Prajiti bucatile de pui (taiate in 2) in uleiul de masline incins. Puneti sare, piper si boia de ardei. Adaugati prazul curatat si tocat marunt (partea alba) si caliti impreuna. Acopertiti cu apa carnea si adaugati partea verde a prazului, legata cu sfoara de bucatarie. Puneti sare, cimbru uscat, acoperiti si fierbeti 30 de minute la foc potrivit (puiul trebuie sa fie fiert). Indepartati spuma de cate ori este nevoie.
  • Scoateti partea verde a prazului si carnea. Filtrati zeama printr-o sita in care ati asezat de 2 prosoape de hartie (pentru a indeparta grasimea). Intr-un castron, amestecati faina, smantana, zeama de lamaie, mustarul si hreanul ras. Diluati cu 50 ml de zeama filtrata si puneti pe foc. Lasati sa se reduca si sa se ingroase usor, amestecand timp de 10 minute.
  • Adaugati carnea si fierbeti impreuna 5 minute. Presarati verdeata tocata cand este gata.

Share