Pui

Pui cu smantana si ciuperci

Nu mai facusem de ceva timp aceasta mancarica, astazi i-a venit si ei randul….nu va spun decat atat: Este DELICIOASA!!!!!!

Spalam si curatam pieptul de pui de pielite, dupa care il taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de masline sau floarea soarelui, adaugam pieptul de pui si-l lasam sa se inabuseasca bine.

Intr-o alta tigaie, mai inalta, calim ceapa, peste care adaugam ciupercile spalate si scurse intr-o sita si le lasam 5-10 minute sa se caleasca impreuna.

Adaugam apoi pieptul d

Pui cu smantana si ciuperci


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui

  • 2 borcane ciuperci

  • 400 g smantana

  • o ceapa

  • 3-4 catei usturoi

  • ulei de masline sau floarea soarelui

  • 50 ml vin alb ( dar merge si fara )

  • sare

  • piper alb

  • marar

Mod de preparare

  • Spalam si curatam pieptul de pui de pielite, dupa care il taiem cubulete.

    Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de masline sau floarea soarelui, adaugam pieptul de pui si-l lasam sa se inabuseasca bine.

    Intr-o alta tigaie, mai inalta, calim ceapa, peste care adaugam ciupercile spalate si scurse intr-o sita si le lasam 5-10 minute sa se caleasca impreuna.

    Adaugam apoi pieptul de pui, vinul si usturoiul pisat, lasam pana se evapora vinul

    Inainte de a lua de pe foc punem smantana si lasam sa mai dea un clocot. Condimentam cu sare si piper. Asezonam cu marar. Servim cu mamaliguta calda.

     

     

Share