Pui

Pui cu nuci

Reteta preluata de pe siteul e-retete.ro .

Taiem pieptul de pui in doua bucatele si il punem la fiert impreuna cu sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Lasam la fiert cca 45 de minute. Strecuram supa, zeama o pastram iar pieptul de pui il taiem fasii.
Turnam 1/3 cana supa peste felia de paine si o lasam 5 minute la inmuiat.
Punem intr-un blender nuca, 1 fir de ceapa verde, 3 fire patrunjel (sau 1/2 ceapa mica usc

Pui cu nuci


Portii

2

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui

  • 1 lingurita boabe de piper

  • 2 frunze de dafin

  • 1/2 lingurita de sare.

  • Sosul de nuci:

  • 80g nuca

  • 5 fire patrujel

  • 2 frunze de ceapa verde

  • 1 felie paine fara coaja

  • 2 linguri suc de lamaie

  • 1 catel de usturoi

  • 2 linguri ulei de masline

  • 1 lingurita turmenic (ghimbir pudra)

  • 1 lingurita boia dulce

  • 1 lingurita chilli pudra

  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare

  • Taiem pieptul de pui in doua bucatele si il punem la fiert impreuna cu sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Lasam la fiert cca 45 de minute. Strecuram supa, zeama o pastram iar pieptul de pui il taiem fasii.
    Turnam 1/3 cana supa peste felia de paine si o lasam 5 minute la inmuiat.
    Punem intr-un blender nuca, 1 fir de ceapa verde, 3 fire patrunjel (sau 1/2 ceapa mica uscata), usturoiul si felia de paine inmuiata in supa. Mixam bine pana totul devine o pasta nu foarte moale.

    Intr-un vas punem la incalzit uleiul, adaugam ghimbirul (eu nu am avut turmenic asa ca am folosit ghimbir), chilli, boia si sarea. Se amesteca rapid. Acest amestec il turnam in blender si se mai mixeaza de cateva ori. Se mai adauga cateva linguri de supa daca mai este nevoie.
    In alt vas se amesteca acest sos cu pieptul de pui taiat fasii iar la final se adauga zeama de lamaie si sare. Se toaca restul de ceapa si patrunjel si se amesteca si ele.
    Servim alaturi de paine prajita.

Share