Diverse

Pui cu masline si legume asortate

Pentru pui cu masline si legume asortate carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Carnea se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Separat se inabusa ceapa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, impreuna cu morcovii, ciupercile, patrunjelul radacina si telina; se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cubul MAGGI, foi de dafin, 500 ml apa fiarta, sare, piper si se fierb 15 minute. Sosul format se paseaza peste bucatile de carne, se adauga masline si se mai fierb 5 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din patrunjelulverde.Puiul cu masline si legume asortate se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

Pentru pui cu masline si legume asortate carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Pui cu masline si legume asortate

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:carne de pui – 700 gmasline – 150 gciuperci – 100 gulei – 100 mlceapa – 100 gmorcovi – 75 gtelina radacina – 25 gfaina – 25 gpasta de tomate – 50 gpatrunjel radacina – 25 gfoi de dafin – 2-3 frunzevin – 50 mlsare si piper dupa gust1 cub MAGGI de gainapatrunjel verde – 1 legatura

Mod de preparare

  • Pentru pui cu masline si legume asortate carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Share